Årsresumé 2021

 

2021 har varit ett spännande och händelserikt år. Ett år som kantats av stora förändringar, kreativa lösningar och nya tillskott. Vi på Keystone Education Group är glada över att få presentera våra största bedrifter och tillskott under året som gått i en inspirerande årsresumé! 

Educations Media Group blev Keystone Education Group

En av årets största nyheter är att Educations Media Group och Keystone Academic Solutions tillsammans bildat bolaget Keystone Education Group, och blir tack vare sammanslagningen världens största marknadsföringskoncern för utbildningar. Vi är stolta och glada över att vi nu tillsammans jobbar med 85 av världens 100 topprankade universitet. Vi har ännu större möjligheter att utvecklas och hjälpa fler att hitta sin drömutbildning på en bredare skala! 

Läs mer om sammanslagningen här!

Mängder av content har skapats 

I år har skrivar- och skaparglöden varit stor hos vårt kommunikationsteam som producerat högaktuellt innehåll. Först ut är Statistikrapporten. Med hjälp av statistikrapporten kan du som utbildningsarrangör djupdyka i trender bland besökare och trafikmätningar på sajten.  

Ladda ner rapporten här → 

I år har även vårt nya magasin fötts. Säg välkommen till Keystonemagasinet!  Keystonemagasinet är ett inspirationsmagasin där vi delar med oss av vår kunskap till dig. I magasinet får du bland annat lära dig om hur du bygger digital närvaro, hur du på bästa sätt hanterar leads, vad en digital konvertering är värd och hur du skriver riktigt bra copy. 

Allt detta och lite till i Keystonemagasinet som du hittar här →

Innehåll utifrån studierelaterade frågor

På vägen mot att hitta den rätta utbildningen är det naturligt att frågor uppstår. Därför har vi skapat innehåll som besvarar studierelaterade frågor. Målet har varit att förse våra användare med användbar information som behövs vid ett utbildningsval för att valet ska kännas mindre komplicerat. 

UniQuest – det brittiska nyförvärvet

Keystone Education Groups första stora förvärv är brittiska UniQuest. UniQuest fungerar som en förlängning av universitetens rekryterings- och antagningsteam och förvärvet innebär att vi kan hjälpa fler utbildningsinstitutioner genom hela studentresan och mot rekryteringsmålen. UniQuest bidrar dessutom till utökad och förstärkt internationell närvaro. 

Keystone Sports med nyaste förvärvet Athletes Global Management (AMG)  

Keystone Education Group har i år även lanserat en ny tjänst som möjliggör att internationella idrottsstudenter kan kopplas ihop med universitet i USA och Kanada. Ett hattrick av agentbyråer för idrottsstependier bildar tillsammans Keystone Sports och har hjälpt över 800 högskolor att rekrytera idrottsstudenter till USA och Kanada. AMG har tillsammans med Sport-Sholarship och USUSA skickat drygt 6700 talangfulla idrottsstudenter för studier i USA. 

Läs mer om Keystone Sports här →

Keystone Production digitalisera era utbildningar

Ett av årets nya spännande koncept är Keystone Production. Idag ser vi ett nytt beteende kring hur vi arbetar och studerar. Som ett resultat vill vi hjälpa dig som arrangör att anpassa dina utbildningar utifrån omvärldens behov. Med professionella verktyg och bred kompetens hjälper vi dig att digitalisera dina utbildningar och kurser. 

Läs mer om Keystone Production här →

Hyr våra filmstudios och producera digitalt innehåll 

Vi är glada att berätta att det numera är möjligt att hyra våra två filmstudios på kontoret i Stockholm. Utnyttja din tid i studion för att skapa och presentera digitala presentationer, webbinarium eller annat material som sedan förmedlas till din målgrupp. Du anpassar enkelt din produktion efter dina behov med hjälp av professionell utrustning och teknik. I båda studierna finns det tillgång till kamera, bildmixer, ljus och redigeringsmöjligheter. 

Studentrapporten 2021 

Studentrapporten 2021 informerar om vad blivande studenter prioriterar och hur de resonerar inför ett av de viktigaste valen i livet – valet av utbildning. I undersökningen deltog hela 2955 besökare vilket gav oss intressant underlag för rapporten, samlad med insikter direkt från studenterna själva. 

studentrapporten-2021-940

Studentrapporten 2021 hittar du här →

Universitets- och högskolekatalogen 2021

Lika viktigt som rätt utbildning är för studenter och våra besökare, är även valet av passande lärosäte. Universitets- och högskolekatalogen är katalogen som samlar information om Sveriges största lärosäten. Katalogen är skapad utifrån noggrant granskad statistik och analyser av våra användares beteenden. I katalogen kan ni till exempel läsa om: 

  • Vilken studiestad som har bäst boendesituation 
  • Hur många som söker till respektive lärosäte
  • Hur många professorer, doktorander och lärare har lärosätet? 

Ladda ner Universitets- och högskolekatalogen här →

Få en bokningsförfrågan direkt på studentum.se 

Vi har även infört bokningsförfrågan som konverteringsalternativ på studentum.se. Intresserade studenter kan numera skicka en bokningsförfrågan direkt till dig som är utbildningsarrangör! Den intresserade studenten fyller i ett bokningsformulär som är skräddarsytt efter ditt önskemål och behov. Därefter kan du som utbildningsarrangör godkänna eller neka bokningen samt placera studenten på en reservlista. 

Virtuellt öppet hus 

Nya beteenden och omvärldens förutsättningar kräver kreativa lösningar. En lösning är virtuellt öppet hus! Ett virtuellt öppet hus skapas genom vår multifunktionella eventplattform som anpassas efter era behov. Plattformen är skapad för att upplevas som så verklighetsbaserad som möjligt för att ni ska kunna förmedla ert budskap lika träffsäkert som på ett fysiskt öppet hus.

Mässor för studenter och utbildare

På våra mässor sammanstrålar utbildningssökande, studenter och utbildare för att under en dag eller två fyllas av inspiration och kunskap. I år har alla våra mässor genomförts digitalt i våra 3D-mässhallar. Mässorna är skapade så att upplevelsen ska kännas så naturlig och verklig som möjligt. Precis som en fysisk mässa fast digital! Årets mässor som gått av stapeln är:

  • Arbetsmarknadsmässor: KTH, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, IT-universitetet GÖSTA, Juristmässan Örebro universitet, Högskolan i Halmstad, Linköpings universitet.
  • Digitala YH-mässan 
  • Digitala utbildningsmässan

Totalt har 146 utställare deltagit på mässorna med hela 5 116 besökare.

Den digitala Vägledarträffen 

Den digitala Vägledarträffen är det digitala event som fokuserar på vägledning och utbildningsmöjligheter. Vägledarträffen är framtagen för studie- och yrkesvägledare där de, tillsammans med föreläsare från olika utbildningsområden blir inspirerade med ny kunskap och verktyg som kan tillämpas i respektive verksamhet. I år gick den digitala Vägledarträffen av stapeln vid två tillfällen, 4 och 6 april samt 5 och 7 oktober. Under träffen deltog totalt 566 studie-och yrkesvägledare – redo för ny, användbar kunskap! 

 

Picture of Amanda Rundqvist
Amanda Rundqvist

Communications Intern