Här har vi samlat alla våra rapporter för dig att ta del av

Ingenjörsrapporten 2024
 

Ingenjörsrapporten 2024

I ingenjörsrapporten har vi samlat unik data från våra senaste användarundersökningar, aktuell besöksstatistik och populära utbildningar från 2023. Allt för att du ska få mer insikt i vad som intresserar ingenjörsstudenter. 

Ta del av Ingenjörsrapporten →

samling-mini-blobb-1
 

Studentrapporten 2024

För att förstå hur blivande studenter prioriterar har vi vänt oss direkt till våra besökare med studierelaterade frågor. I Studentrapporten 2024 gör vi en djupdykning i våra besökares tankar, utmaningar och prioriteringar inför utbildningsvalet inom fem olika segment.

Ta del av Studentrapporten →

mini_blobb_studentum.se (1)
 

Statistikrapport 2023 - en överblick av året som gått

Vilka kategorier har varit populärast under 2023? Vilken period hade flest besök under året? Dyk ner i statistikrapporten och få en inblick i hur våra utbildningssugna besökare använder studentum.se.

Ta del av statistikrapporten →

mini_blobb_studentum.se (1)
 

Statistikrapport H1 2023

Ta del av statistikrapporten med siffror från 1 januari till 30 juni 2023 och få en överblick över hur det gick för sajten under perioden. Interagera och filtrera statistiken, direkt på vår sajt.

Ta del av statistikrapporten →

studentum-se
 

Folkhögskolerapporten

Ta del av relevant statistik för utbildningssegmentet folkhögskolor. Du kan bland annat läsa om vilka kategorier som ökat och vilka utbildningar som är mest populära. Rapporterna är uppdelade kvartalsvis så du kan välja vilka kvartal som är mest relevant för dig. 

Ta del av Folkhögskolerapporterna →

samling-mini-blobb-1
 

Studentrapporten 2023

För att förstå hur blivande studenter prioriterar har vi vänt oss direkt till våra besökare med studierelaterade frågor. I Studentrapporten 2023 gör vi en djupdykning i våra besökares tankar, utmaningar och prioriteringar inför utbildningsvalet inom fem olika segment.

Ta del av Studentrapporten →

Statistikrapport januari 2023
 

Statistikrapport 2022 - en överblick av året som gått

Ladda ner statistikrapporten med siffror från 1 januari till 31 december 2022 och få en överblick över hur det gick för sajten under perioden. Interagera och filtrera statistiken direkt på vår sajt.

Ta del av statistikrapporten →

Studentrapporterna 2022
 

Studentrapporten 2022

Vad är viktigast i valet av utbildning och varför? I Studentrapporten gör vi en djupdykning i våra besökares tankar, utmaningar och prioriteringar inför utbildningsvalet.

Ladda ner Studentrapporterna →

statistikrapport augusti 2022
 

Statistikrapport H1 2022

Ta del av statistikrapporten med siffror från 1 januari till 30 juni 2022 och få en överblick över hur det gick för sajten under perioden. Interagera och filtrera statistiken, direkt på vår sajt.

Ta del av statistikrapporten →

keystonemagasinet
 

Keystonemagasinet 2021-2022

Keystonemagasinet är fyllt av marknadsföringstips för dig som jobbar med digital marknadsföring för skolor och utbildningsföretag. Ladda ner helt kostnadsfritt!

Ladda ner magasinet →

uni-hograpport-blob
 

Universitets- och högskolekatalogen 2021

En snabb överblick av Sveriges största lärosäten baserat på fakta från årsredovisningar, statistik från SCB och UHR, information från SFS och mycket mer.

Ladda ner katalogen →

Statistikrapport
 

Statistikrapport 2020 – en överblick av året som gått

Med vår statistikrapport får du en överblick av hur det gick för studentum.se och AllaStudier.se under 2020, vad våra besökare var intresserade av och vad som trendade bland dem.

Ladda ner statistikrapporten →

studentum-se-covidrapport-ht-blob
 

Rapport: Studier och studieplaner under covid-19

Under hösten 2020 gjorde vi en uppföljning av användarundersökningen från våren, där vi tog reda på om den pågående situationen med covid-19 påverkat hur och om våra användare väljer att börja studera.

Ladda ner uppföljningsrapporten →

studentum-se-blob-studentrapporten
 

Studentrapporten 2020

Varje år presenterar vi vår stora undersökning där vi djupdyker i hur tankarna går hos våra besökare. Här hittar du insikter vad blivande studenter tycker är viktigast i utbildningsvalet. Och mycket mer!

Ladda ner studentrapporten →

Vill du ha hjälp med att marknadsföra dina utbildningar?

Vi hjälper dig att öka din exponering och presentera ditt utbud för studieintresserade personer som aktivt letar efter en utbildning. 

Kontakta oss →


studentum-se-covidrapport-vt-blob
 

Rapport: Eftergymnasiala studier och covid-19

Under våren 2020 genomförde vi en undersökning bland våra användare för att ta reda på om den pågående situationen med covid-19 påverkat hur och om våra användare väljer att börja studera på universitet, högskola, yrkeshögskola, folkhögskola eller komvux.

Ladda ner rapporten →

studentrapporten2019-blob
 

Studentrapporten 2019

Vad är viktigt för Sveriges blivande studenter när de väljer utbildning? Studentrapporten ger oss på studentum.se en bättre förståelse av vår målgrupp och vi vill gärna dela den kunskapen med er.

Ladda ner studentrapporten 2019 →

utbildningsbarometern-2020-blob
 

Utbildningsbarometern 2019

Varje år hjälper vi hundratals utbildare att marknadsföra sina utbildningar för att nå ut till ännu fler studenter. Vårt mål är att göra det lika enkelt för er att nå nya studenter som för våra besökare att hitta rätt utbildning!

Ladda ner utbildningsbarometern 2019 →

utbildningsbarometern-2019-blob
 

Utbildningsbarometern 2018

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra insikter och lärdomar för att hjälpa er sticka ut i mängden! I 2018 års  utbildningsbarometer får ni ta del av statistik, inspiration och trendspaningar.

Ladda ner utbildningsbarometern 2018 →