Vi testar en ny design på studentum.se

 

Under maj 2024 kommer vi att utföra ett A/B-test på studentum.se där vi testar en ny design på sidan för sökresultatet. Testet genomförs för att optimera konverteringen och förbättra användarupplevelsen på sajten. 

Hur kommer A/B-testet att gå till? 

Att utföra ett A/B-test innebär att man testar två versioner mot varandra, i det här fallet kommer vi att testa den nuvarande designen på sökresultatsidan mot en ny design. Det innebär att under maj månad kommer hälften av besökarna på studentum.se se den nya designen på sidorna som testas, den andra hälften kommer att se den nuvarande designen.  

Varför gör vi ett A/B-test? 

Vi på studenutum.se jobbar ständigt med att förbättra sajten och vårt fokus är just konverteringsoptimering och användarvänlighet. Den nya designen har tagits fram för att förbättra användarupplevelsen av sökresultatet med utbildningslistan där många av våra besökare ser era utbildningar för första gången. Genom att utföra ett A/B-test innan vi implementerar den nya designen för alla våra besökare kan vi säkerställa att uppdateringen ger den effekt vi vill ha.  

Vad testar vi? 

Sökfunktionen och utbildningslistan – resultatsidan för söket – har fått en tydligare, mer avskalad och stilren design. I och med den nya designen uppdaterar vi utseendet på flera element. 

  • Loggor läggs till på utbildningar med priority listing på dator. I mobilversionen syns en prio-etikett.  
  • Korten i utbildningslistan får en ny, tydligare och mjukare design. 
  • Boxar som tidigare synts till höger om utbildningslistan flyttas ner till botten och läggs på mitten av sidan. Detta för att stärka fokus på utbildningarna och underlätta navigering för besökaren. I den nya designen hittar besökaren relaterade artiklar, kategorier, populära platser och reportage under utbildningslistan.  
  • Bakgrundsfärg läggs till bakom texten i längst ner på sökresultatsidan för en snyggare sida med tydligare struktur. 

Förbättrade filter 

  • Våra filter får ett uppdaterat, mer användarvänligt och stilrent utseende. 
  • “Visa alla filter”-funktionen får en ny design som går i linje med utseendet för övriga filter. 
  • Filtreringsalternativ och valda filter följer med besökaren vid skrollande ner på sidan. 
  • Sorteringsfunktionen läggs till i mobilversion för att ge mobilbesökarna ökad funktionalitet. 

Har du några frågor? Mejla din kontaktperson eller info@studentum.se. 

Denice Karlsson

Site Manager