Vi testar en ny design på studentum.se

 

Under början av mars 2023 kommer vi att utföra ett A/B-test på studentum.se där vi testar en ny design på utbildningssidan och skolpresentationen. Testet genomförs för att optimera konverteringen och förbättra användarupplevelsen på sajten.

 

Hur kommer A/B-testet att gå till?

Att utföra ett A/B-test innebär att man testar två versioner mot varandra, i det här fallet kommer vi att testa den nuvarande designen på utbildningsidan och skolpresentationen mot en ny design. Det innebär att under tre veckor i januari månad kommer hälften av besökarna på studentum.se se den nya designen på dessa sidor, och hälften se den nuvarande.

 

Varför gör vi ett A/B-test?

Vi på studentum.se jobbar ständigt med att förbättra sajten och vårt fokus är just konverteringsoptimering och användarvänlighet. Den nya designen har tagits fram för att öka konverteringen på våra viktigaste sidor – utbildningssidan och skolpresentationen. Genom att utföra ett A/B-test kan vi säkerställa att den nya designen ger den effekt som vi vill ha.

 

Vad testar vi?

Både utbildningssidan och skolpresentationen har fått en uppdaterad, fräsch design. Vi har tagit bort högerkolumnen för att fokus på ska ligga på information om den utbildning eller skola besökaren är intresserad av, inte annat innehåll. Bilderna har fått rundade kanter för mjukare upplevelse.

Vi har också lagt till en ny konverterings-bar som lyfter det primära konverteringsalternativet (intresseanmälan eller klick till hemsida) och följer med när besökaren scrollar. Besökaren har då alltid nära till att konvertera.

 

Specifika uppdateringar på utbildningssidan
  • Sammanfattningsboxen har fått ett nytt utseende som ska göra det lättare för besökaren att ta till sig informationen.
  • Vi har lagt till en ny event-box där alla startdatum visas. Besökaren kan svepa mellan olika starter hitta det startdatum som passar hen bäst.
  • Kontakt-boxen har fått ett nytt utseende

Specifika uppdateringar på skolpresentationen
  • Ny sammanfattningsbox med information om utbildningsorter, recensioner och en knapp för intresseanmälan
  • Uppdaterad design av utbildningslistan

Information om AllaStudier.se

Allastudier.se kommer också att få en uppdaterad design, men detta kommer ske längre fram under våren. AllaStudier.se har ett annat tema (färger och design) så vi behöver jobba lite mer med att optimera den nya designen.

 

Har du några frågor? Mejla din kontaktperson eller info@studentum.se.

Beatrice Brettmar

Senior Website Manager