Vi hjälper dig öka din synlighet och locka fler studenter.

Varför annonsera på studentum.se?

studentum.se är Sveriges största plattform för eftergymnasial utbildning. Vi vill vara
en komplett marknadsföringskanal för utbildningsanordnare som vill öka sin exponering och locka fler studenter.

Vi tycker att alla ska ha möjlighet till en utbildning – oavsett om du befinner dig i gulliga lilla Gullspång, häftiga och nordliga Kiruna eller i vår vackra huvudstad. Vi hjälper utbildningsanordnare att anpassa och presentera sitt utbud för studieintresserade personer som aktivt letar efter en utbildning. 


Din kompletta marknadsföringskanal


studentum-blob-1

Webb – studentum.se med systersajter

studentum.se med systersajter har i snitt 770 000 besök i månaden och är tillsammans med AllaStudier.se landets största marknadsföringskanal för eftergymnasial utbildning. 

studentum-blob-3

Email Marketing – Nyhetsbrev, studieguider och riktade utskick

Vår databas utökas ständigt med studiesugna medlemmar som söker information och inspiration i sitt utbildningsval. Vi erbjuder tre olika typer av utskick för att hjälpa dig nå din målgrupp.

studentum-blob-2

Mässor och events – digitala och fysiska

Varje år anordnar vi olika mässor och events. Nå ut till blivande studenter på vår utbildningsmässa, träffa studenter på våra YH-mässor eller prata med studie- och yrkesvägledare på våra Vägledarträffar!


kp-studio-2-rosa

Vi hjälper dig omvandla dina fysiska utbildningar till ett tillgängligt onlineformat

✓ Få hjälp med valda delar av, eller hela processen

✓ Skräddarsytt efter era behov och er målgrupp

✓ Tillgång till fullt utrustad studio

Ta reda på mer om Keystone Production →

Hur ser våra besökares sökbeteende ut?

Martina Sjödin, kundansvarig på studentum.se presenterar sina hetaste tips till dig som kund gällande sökbeteende. Martina pratar om besökarresan och hur potentiella studenter hittar till era utbildningar. 

 


edu_brand_awareness-1
 

9,3 miljoner besök

studentum.se är Sverige största plattform för eftergymnasial utbildning. Under 2020 hade studentum.se med systersajter haft över 32,3 miljoner sidvisningar och över 9,3 miljoner besök.

Ikoner för statistik
 

Kundportalen

Som kund får du tillgång till Kundportalen där du har full kontroll över samarbetet. Du kan uppdatera dina sidor på studentum.se, analysera din statistik, samla in och hantera recensioner från tidigare studenter och mycket mer.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig så snart vi kan.

En av våra bästsäljande tjänster

 


segment
 

Uppstart – Omstart – Nystart

Vi jobbar med många olika utbildningstyper och segment, allt från komvux och folkhögskola till universitet och högskola. Vi är stolta över att kunna erbjuda en utbildning för alla oavsett var i livet vi befinner oss, oavsett om det är en nystart eller en omstart!

  • Universitet och högskola
  • Komvux och vuxenutbildning
  • YH-utbildning
  • Yrkesutbildning
  • Folkhögskola
  • Konst- och kulturutbildning
  • SFI
  • Arbetsmarknadsutbildning
  • Distansutbildning
  • Utlandsstudier

Snälla ord från några av våra kunder


Marcus_Lindh

 

Distansinstitutet

"studentum.se är en mycket bra kanal för att hitta presumtiva deltagare till Distansinstitutet. Med sin räckvidd och massiva volym av uppdaterat innehåll är studentum.se alltid relevant för studieintresserade. Personalen är snabba, lyhörda och professionella. Vi är väldigt nöjda med samarbetet!"

– Marcus Lindh 


Melina_Karlsson

 

Stockholms Internationella Handelsskola

"Vi har samarbetat med studentum.se under flera år och vi är väldigt nöjda. I ansökningar från studenter kan vi se att många hittar oss via studentum.se. studentum.se är för oss en viktig marknadsföringskanal som gör att fler studenter hittar våra Yh-utbildningar. Att personer som är intresserade av vår skola och våra utbildningar kan lämna en intresseanmälan hos studentum.se som vi kan ta del av och bemöta värdesätter vi stort. Vi uppskattar också att kunna se besöksstatistik och själva kunna redigera och uppdatera informationen som finns på vår sida."

– Melina Karlsson


Daniel_Jonlund_200x200px

 

Folkuniversitetet Väst - Vux/SFI

"Vi har mycket goda erfarenheter av studentum.se. Proffsiga kund- och avtalsansvariga, bra analysunderlag som ger statistisk grund för beslut, snabba svar, tydlig information och en servicenivå utöver det vanliga för oss inom utbildningsbranschen."

Daniel Jonlund


peter_thuresson_circle_200x200

 

Academy Online

"Vi har under flera år samarbetat med studentum.se och har under åren haft olika kontaktpersoner vilka alla har visat en hög kundservice och förståelse för vår situation som utbildningsleverantör som har haft en kraftig tillväxt. Ett samarbete som gett kontakt med intresserade blivande studenter. Nu expanderar vi vidare ut i Norden och vi har med oss studentum.se som partner."

– Peter Thuresson


Bild Zana_circle_200x200

 

Gilda Skolan

"Vi är så nöjda med vårt samarbete med studentum.se. De är mycket tillmötesgående, trevliga och man får alltid bra hjälp snabbt."

Zana Ibishi


Åhman_200x200

 

VBU Västerbergslagens Utbildningsförbund

"Mina kontakter på studentum.se är alltid otroligt bra, snabba och ger bra återkopplingar. Alltid ett trevligt bemötande."

Christian Åhman


eric_sandstrom_circle

 

Valjevikens Folkhögskola

"Folkhögskolorna har sin egen informationssida folkhogskola.nu, men för att vi ska synas i det allmäna utbudet har vi valt studentum.se kompletterande kanal. Förutom överskådlig och tydlig struktur har de också visat en lyhördhet mot oss som annonsör och tagit till sig de målgruppsrelaterade synpunkter som vi har haft."

– Eric Sandström


Caroline Brun_circle

 

Sommenbygdens folkhögskola

På studentum.se får man alltid ett engagerat och trevligt bemötande. Det känns tryggt att kunna ställa frågor och få bra svar. Vi blir kontinuerligt uppdaterade om vår sida och om nyheter. Nu senast blev vi bjudna på ett bra webbinarium, jättebra!"

– Caroline Brun


Stefa Iveljic_circle

 

Värnamo folkhögskola

"Ett jättebra organiserat företag som ger nyttig och enkel statistik, når ut till många. Professionellt bemötande med mycket fakta och kunskap, effektivt."

– Stefa Iveljic


Stephan_ Styfberg

 

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

"Vårt behov av både allmän och riktad marknadsföring är större än någonsin. Vi använder många kanaler för att synas i bruset. Bland dessa har vi valt att använda två huvudkanaler för marknadsföringen av våra folkhögskoleutbildningar. Folkhogskola.nu är med självklarhet den ena och studentum.se den andra. Vi är mycket nöjda med valet av studentum.se för att de tjänster som vi får av dem ger precis den systematiska exponering vi behöver och vill ha. Några axplock: Snabba uppdateringar av den information som vi vill få ut, riktade insatser mot olika målgrupper, och bra uppföljning med statistik så att vi över tid kan följa intressset för våra utbildningar. Att vi också har direktkontakt med den personal på studentum.se som lägger ut vår information i text och bild är en professionell service som ger mervärde. Konkurrenterna är många. Bland dem lyser studentum.se med klar låga."

– Stephan Styfberg


logo-May-16-2022-02-49-09-08-PM

 

Sollefteå Kommun - Reveljen

"Vi på Reveljen är väldigt nöjda över samarbetet med studentum.se. De är alltid tillmötesgående och hjälpsamma vid kontakt. Den hjälp vi har fått av våra kontaktpersoner, har gett våra utbildningar positiva effekter med större visat intresse!"

– Jenny Viberg Karlsson & Magnus Davidsson