Vi blickar tillbaka på årets stora händelser för studentum.se

 

Nu när året 2020 börjar gå mot sitt slut tycker vi på studentum.se att det är dags att se tillbaka på året som gått. 2020 har varit ett utmanande år för många på grund av den rådande pandemin. Men utmaningarna har också bidragit till lärdomar och vi vill lyfta några höjdpunkter från utbildningsåret på studentum.se.

Vinnare av det Svenska SEO-priset 2020

Vi är otroligt glada och stolta att vi på studentum.se har vunnit det Svenska SEO-priset 2020 i kategorin Utbildning.  Det svenska SEO-priset delas ut varje år till svenska sajter som lyckats extra bra med sin utveckling av den organiska trafiken. Vi på EMG och studentum.se lägger ett mycket stort fokus på att förbättra vår organiska trafik och är därför extra glada att vi vunnit detta pris. Det är ett bevis på att vi utvecklas i rätt riktning och ökar möjligheten för alla att hitta rätt utbildning. 

Läs mer om SEO-priset

Allt fler söker efter utbildning 

Det är tydligt att fler har velat börja studera under 2020. Vi kan se att den totala trafiken på studentum.se hittills har ökat med 26 % jämfört med föregående år. Intresset för distansutbildningar har ökat med 16 % under 2020, vilket troligtvis har att göra med att många är hemma mer och därför är mer intresserad av att gå en utbildning på distans. Något som också är roligt att lyfta med tanke på det nuvarande samhällsläget är det ökade intresset för utbildningar inom Vård och omsorg, som har ökat med 16 % jämfört med föregående år. 

Digitala vägledarträffen

Vägledarträffen är ett event för studie- och yrkesvägledare som studentum.se och gymnasium arrangerar varje termin. I år genomfördes båda träffarna digitalt, vilket medförde både utmaningar, men även flera nya möjligheter. Vi bjöd in studie- och yrkesvägledare från hela landet till två förmiddagar med inspirerande och informativa föreläsningar inom vägledning och utbildningsmöjligheter. På våren lyssnade vi bland annat till Snitz gymnasium och Stadsmissionens Skolstiftelse. Vi redovisade även våra resultat från covid-19 rapporterna som utfördes under vårterminen. På hösten fick vi höra intressanta föreläsningar från Försvarsmakten, Mikaela Aare från Vägledningsverkstan och Apelrydsskolan i Båstad. Vi demonstrerade även vårt nya digitala mässverktyg!

Vi planerar just nu inför Vägledarträffen våren 2021. Anmäl era studie- och yrkesvägledare till Vägledarbrevet så missar ni ingen information! 

Digitala utbildningsmässan 

Under året genomförde studentum.se sina två första digitala utbildningsmässor, vårterminens mässa ägde rum den 13 maj och höstterminens mässa ägde rum den 30 september. Att genomföra en digital mässa var i våras något helt nytt för oss och vi är därför extra glada att så många utställare valde att delta igen under höstterminen. Under höstterminens mässa fick vi även möjlighet att använda oss av vårt nya virtuella mässverktyg som blev en stor framgång. Över 70 % av besökarna tyckte att mässverktyget var enkelt att använda och hela 85 % av utställarna skulle kunna tänka sig ställa ut igen. Trots den rådande pandemin är vi på studentum.se glada att vi fortfarande kan hjälpa människor att hitta rätt utbildning!

Vi vill tacka våra kunder på studentum.se för ett fantastiskt utbildningsår och önska alla en god jul och ett gott nytt år. Nu blickar vi framåt mot 2021 med nya spännande mål, möjligheter och lärdomar!

Sarah Ljungberg

Communications Intern