Träffa teamet: Hon tar hand om sajten!

 
Namn och ålder:  

Beatrice Brettmar, 30 år 

Titel:  

Senior Website Manager 

Beskriv dig själv med tre ord:  

Kreativ, social och språknörd

Vad har du för utbildning? 
Jag har en kandidatexamen i retorik från Uppsala universitet och jag har även studerat litteraturvetenskap samt lingvistik. 
 
Hur länge har du jobbat på Keystone? 
I maj blir det fem år! 

 

Hur hamnade du på Keystone? 
Jag började som praktikant under mina studier och när praktikperioden var slut blev jag heltidsanställd som Digital Content Specialist. Jag har haft flera olika roller inom kommunikationsavdelningen på Keystone, men de senaste åren har jag haft rollen som Senior Website Manager. 
 
Vad innebär ditt jobb? 
Jag har ansvar för sajterna studentum.se, AllaStudier.se, gymnasium.se och gymnasiesärskola.se. Jag jobbar med sökoptimering, analyserar trafik, skriver texter och skapar innehåll samt projektleder utveckling av sajterna. Jag älskar att få vara innovativ och driva utvecklingsidéer framåt! 
 
Hur hjälper du Keystones kunder? 
Jag hjälper kunder på olika sätt! Jag kommer ofta in som expert och hjälper till att optimera kundinnehåll. När jag driver utveckling av sajterna ser jag till att alltid tänka utifrån både kunders och användares perspektiv.  
 
Varför är ditt arbete viktigt för att utbildare ska hitta rätt studenter? 
Mitt arbete med sökoptimering ser till att blivande studenter hittar till sajterna och utbildares sidor. När jag jobbar med utveckling är mitt fokus att skapa en sajt som är användarvänlig för att blivande studenter ska hitta utbildningar som passar just dem. 
 
Berätta om ett möte med en kund som du minns lite extra: 
Det måste vara den senaste gången jag jobbade med vårt event Vägledarträffen (som riktar sig till studie- och yrkesvägledare). Flera av våra kunder var med och föreläste på eventet, och det var härligt att se dem både informera och inspirera studie- och yrkesvägledarna om olika utbildningar, yrken och branscher. 
 
Vad är det bästa med ditt jobb? 
Det bästa med mitt jobb är att jag får hjälpa studenter och utbildare att hitta varandra. Jag brinner för utbildning – det är där allt börjar. Sen har jag också otroligt fantastiska kollegor som jag får jobba med varje dag!  
 
Vad är mest utmanande med ditt jobb? 
Sökoptimering, användarvänlighet på hemsidor och digital marknadsföring i allmänhet utvecklas och förändras ständigt. Jag behöver hänga med i utvecklingen och optimera våra sajter utefter det. Det är både utmanande och roligt! 
 
Vad är ditt bästa marknadsföringstips? 
Tänk alltid på vem din målgrupp är när du marknadsför dina utbildningar! Är det unga personer som ska välja utbildning för första gången? Eller är det äldre personer som ska byta yrkesbana? Anpassa din kommunikation därefter. 

Denice Karlsson

Digital Content Manager