Årsresumé 2023

 

Nu har 2023 börjat rulla mot sitt slut och vi har ett nytt spännande år framför oss! Vi på studentum.se har haft ett spännande år bakom oss och vill dela några av våra höjdpunkter även med er! Därmed presenterar vi Årsresumé 2023, fylld med spännande rapporter och händelser. 

 

Sveriges bästa studentstad 2023 

Enligt studentums.se användare är valet av var man ska plugga minst lika viktig som vad man ska plugga. Därför har vi även detta år på studentum.se utsett Sveriges bästa studentstad. Genom att samla ihop information ifrån våra användare om vad de anser är betydelsefullt när det kommer till valet av vilken stad man ska studera i, har vi tagit fram 10 bästa studentstäder för 2023! 

Se hela topplistan här →

 

Studentrapporten  

Även i år har vi tagit fram våra årliga Studentrapporter, där vi riktar in oss till blivande studenter, med frågor som berör studier. Vi har fokuserat på att summera hur studenterna tänker, prioriterar och vilka utmaningar de har inför valet av deras utbildning. Detta har vi presenterat i fem olika rapporter med fem olika eftergymnasiala segment.  

 

Ta del av Studentrapporterna →

 

Våra webbinarier  

Vi har även detta år haft möjligheten till att skapa spännande och lärorika webbinarier där experter presenterar våra bästa tips inom olika områden. Några exempel på webbinarier vi skapat i år är "Så lyckas du med din storytelling”, “Boosta din annonsering på TikTok” och “Så skapar ni engagemang på sociala medier”.  

 

Ta del av våra webbinarier här

 

Yrkesguiden 

Nytt för i år på studentum.se är vår Yrkesguide! Här har våra användare en möjlighet att läsa på om olika yrken, ta del av vilken utbildning som krävs för att jobba inom respektive yrke samt få en inblick i hur jobbutsikterna ser ut.  

Ta del av vår Yrkesguide →

 

Vår nya design  

Någonting som vi har varit glada över att presentera i år är en helt ny design på studentum.se och våra andra systersajter. Den nya designen för studentum.se testades under mars 2023 och visade bra resultat. Vår nya design innehåller uppdaterade utbildnings/programsidor och företags/skolpresentationer. Utöver detta har även våra artiklar och huvudmenyn uppdaterats och fått en fräsch ny design.  

 

Läs mer om den nya designen →

Denice Karlsson

Site Manager